EXCELENȚA FACE DIFERENȚA!

Ce iti ofera un ONG?

Afla ce avantaje ai intr-un ONG:

ONG-rile sunt structuri institutionalizate de natura private ce pot fi active fie ca grupuri informale, fie ca persoane juridice, si care sunt independente fata de orice autoritate publica.

Si indiferent de cum se numesc (organizatii necomerciale, non-profit, neguvernalentale, sectorul 3, fara scop lucrativ, fara scop patrimonial) toate au o singura definitie. Sunt formatiuni benevole, de sine statatoare, constituite prin libera manifestare a vointei persoanelor asociate pe baza comunitatii de interese si pe baza realizarii in comun a drepturilor.

Rolul ONG-urilor consta in a promova valorile si initiativele civice in favoarea beneficiului public general.

Multi spun ca a fi intr-un ONG si a face voluntariat nu te ajuta cu nimic, din contra, de ce sa muncesti pentru altii. Insa, noi facem voluntariat de mici, in cadrul familiei si ne dam mai tarziu seama ca ceea ce am devenit s-a format pas cu pas, impreuna cu cei care am interactionat.

ONG-urile ofera cadrul informal de a te exprima, de a cunoaste, de a indrazni si de a schimba propria mentalitate si a celorlalti prin proiecte mari si mici. Depinde doar de tine cate vise ai si pe cate vrei sa le faci realitate. Si nu e mereu usor, lucrezi intr-o echipa, diferentele se vad si mai accentuat la stres si la termene limita, dar te joci mereu cu tine si te imparti in mai multe ipostaze pe care nu le cunosti daca nu te implici in ceva.

Multe studii arata ca nu ne folosim nici 70% din capacitatea pe care o are creierul nostru si corpul in sine. Asa ca intreaba-te in fiecare zi ce pasiuni ai si implica-te in ceea ce te atrage. Peste ani cand iti vei aminti experientele, vei zambi cu siguranta!

Asa ca, daca  ai idei, daca iti doresti sa scrii si sa implementezi proiectele visate, daca vrei sa iti faci prieteni, sa faci schimb de experiente, implica-te in activitatile unui ONG. Ai urmatoarele avantaje :

274526_f260

DEZVOLTARE PERSONALA! Un ONG are un flux foarte mare de oameni si activitati. Aici este cadrul cel mai  receptiv cand vine vorba de asimilarea experientelor noi si a evenimentelor neconventionale si non-formale. Intalnesti multi oameni, multe situatii si ai ocazia macar sa ii privesti daca nu esti foarte sociabil. Te vei dezvolta oricum in cadrul unui grup indiferent daca esti inrovertit sau foarte vorbaret pentru ca ai ce analiza si invata! Te dezvolti in contact cu ceilalti si cu activitatile pe care le intreprindeti.

gardening-van-houtte-coffee_emag_article_large

EXPERIENTA! Activitatile extrascolare pot fi depuse la CV. Am intrebat o directoare de resurse umane ce fac daca nu am experienta unui job? Mi-a spus sa vorbesc despre proiectele dintr-un ONG(daca am) pentru ca sunt asemanatoare cu cele dintr-o firma, doar ca sunt mai mici si nu necesita lucrul in fiecare zi.

IMG_6475

INFORMARE SI CUNOASTERE! ONG-urile creaza retele de comunicare, de aceea putem folosi in comun informatiile. Vei fi mai repede pus la curent cu ce se pune la cale, la ce lucreaza ceilalti si la ce evenimente poti sa participi.

DSC_0034

SCHIMB DE EXPERIENTA! In proiectele desfasurate ONG-urile incurajeaza schimbul de experienta atat la nivel local, national, cat si international. Vei putea trai in mijlocul altor culturi, mentalitati, moduri de viata si sigur te vei deschide mai mult.

DSC_0098

ITI FACI PRIETENI! Cu siguranta vei duce dorul intalnirilor si a certurilor din proiecte  . Te vei gandi la ei cand vei avea un job si vei zambi cand amintirile nu te vor lasa sa lucrezi. Proiectele, intalnirile, calatoriile nu au farmec daca u sunt impartite cu persoanele pe care sa le simti aproape sau care sa te completeze!

grau_incoltit_0bc35f66b5

DEZVOLTAREA SPIRITULUI ANTREPRENORIAL! Dezvolti capacitatea de a recunoaste oportunitatile, capeti increderea deplina in succes pentru ca proiectele au finalitate/rezultate, iti intaresti vointa de a te ridica si de a supravietui in urma celor mai crunte esecuri. Intr-un ONG te lamuresti daca vrei sa conduci o echipa/un proiect sau daca vrei doar sa faci parte din el. Lucrul acesta te va ajuta mult in cariera pe care o alegi.

 

Reclame

Nor de etichete